ANFAŞ SPOR TURKEY FUARI AÇILDI!

 23-03-2019

1.Spor Turkey Spor Ekipmanları Takviye Ürünleri ve Aktiviteleri Fuarı açıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle Expo Center'da açılışı gerçekleştirilen fuarda, Antalya'da, 90 firma 220 markada ürünler sergileniyor. Fuar kapsamında Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonası da düzenlenecek. Fuar, 26 Mart'ta sona erecek.

Törene konuşan Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Antalya'da su altı ve su üstü sporların-dan dağcılığa, futbol takımlarına kadar farklı branşlarda spor faaliyetleri olduğunu söyledi.

Turizmin başkenti Antalya'da yeni destinasyonların olduğunu aktaran Vali Yardımcısı Ateş, "Spor turizmi açısından Antalya'da ciddi bir gelişme var. Her yıl yüzlerce takım geliyor. Hedefimiz spor turizminin de merkezi olmak " dedi. Standardı yüksek tesislere sahip olduklarını ifade eden Ateş, Antalya'da spor amaçlı kurulmuş oteller olduğuna da dikkat çekti.

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. (ANFAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı’mız Ali Bıdı da “fuarda spor ekipman ve donanımları, sporcu sağlığı, sporcu performans ürünleri, spor giyim ve akse-suarları ile ilgili 90 firmanın 220 markada ürün sergilediğini “ aktardı.

Fuar etkinlikleri kapsamında pilates, yoga, bisiklet, zumba, fitness gibi aktivitelerin yapılacağını vurgulayan Bıdı, pazar günü Sayın Valimiz öncülüğünde ‘Aspendos Yılı’ konusunda dikkat çekmek ve kentimizi dünyaya tanıtmak için 32 ülkeden gelen modellerle bir sağlıklı yaşam koşusu gerçekleştireceğiz’ açıklamasını yaptı.

Fuara, tüm yaş gruplarından sporcuların katılacağını ifade eden Ali Bıdı, "fuarımız geniş kitleye hitap ediyor. Ben 66 yaşında milli sporcu unvanını aldım. Triatlonda 4 yıldır 'demir adam' olarak ülkemi temsil ediyorum. Spordan sonra hayatım değişti." diye konuştu.

Almanya'nın fuarlardan milyar dolarlar kazandığını vurgulayan Bıdı, "16 yıl hastalıklarla yaşadım. Ne zaman sporu keşfettim o zaman hayatım değişti. Hiçbir ilaç kullanmıyorum, sağlıklı yaşama döndüm " Açıklamasını yaptı.

Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness, Bilek Güreşi Federasyonu (TVGFBF) Başkan Yardımcısı Kaya Bilge ise Antalya'da düzenleyecekleri şampiyonanın önemli olduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Antalya Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Aksoy da fuarın başarılı geç-mesini ve iyi bir başlangıç olmasını temenni etti.

Açılış töreninde ayrıca Akrobatik Sirk ve Gösteri Sanatları Okulu Öğrencisi—Dilara ATİK isimli küçük bir öğrenci konuklara renkli bir gösteri sundu.

Açılış töreni ve kurdele kesiminin ardından ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, protokol mensupları ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile fuar alanını gezdi.

SporTurkey fuarı 26 Mart tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Protokol Konuşmacıları-

1-ANFAŞ Yönetim Kurulu Bşk—Ali BIDI

2-Türkiye Vücut Geliş.Fitness ve Bilek Güreşi Fed.Bşk.Yrd.- KAYA BİLGE

3-Gençlik ve Spor İl Müdürü –Burhanettin HACICAFEROĞLU

4-Antalya Büyükşehir Bld.Bşk.Danışmanı—İbrahim EVRİM

5-Dışişleri Bakanlığı Ant.Temsilcisi Büyükelçi—Avni AKSOY