ANTALYA, ENERJİNİN DE BAŞKENTİ OLACAK!

 25-12-2019

ANFAŞ, 27-29 Şubat 2020 tarihlerinde düzenleyeceği Antalya Enerji Verimliliği ve Dönüşümü Fuarı (ENEREX ANTALYA) ile enerji sektörü temsilcilerini Antalya’da ağırlamaya hazırlanıyor.

ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, Antalya’da tüm kurum ve kuruluşlarda yenilenebilir enerji kaynakları kullanımının artması ve enerji dönüşümünün sağlanmasına öncülük etme hedefiyle çıktıkları yolda ENEREX Antalya Enerji Verimliliği ve Dönüşümü Fuarı ekibinin çalışmalarını kapsamlı bir şekilde sürdürdüğünü bildirdi. Bıdı, “Antalya enerjinin de başkenti olacak” dedi.

ENEREX Antalya Enerji Verimliliği ve Dönüşümü Fuarı’nın müşteri odaklı bir fuar olacağını belirten ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, fuarla ilgili şu bilgileri verdi: ”Turizmin, tarımın ve uzun zamandır ticaretin de en önemli merkezi olan Antalya’da en fazla ihtiyacımız olan enerjidir. Dünya yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımında oldukça ilerlemişken biz de 12 ay güneş gören kentimizde düzenleyeceğimiz fuarımızla enerji verimliliği ve dönüşümüne vurgu yapmak istedik. Bireysel ve kurumsal tüketiciler açısından son derece önemli ve faydalı olacak. Katılımcılar enerji ile ilgili aradığı çözümlere doğrudan ulaşabilecek. ” diye konuştu.

Son yıllarda artan enerji maliyetlerinin özellikle turizm ve endüstri sektöründe olumsuz bir etkisi olduğunun altını çizen ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı,” Düşük maliyetli enerji üretimi ve enerji verimliliğinin önemine yönelik bir fuar olmasını amaçladık. Fuarımıza turizm işletmeleri yoğun ilgi gösteriyor. Sadece Akdeniz Bölgesi’ni değil tüm ülkeyi kapsayacak ENEREX Antalya fuarında alanında uzman sektör paydaşları da yerini alacak.” şeklinde konuştu.

ENEREX Antalya Fuarı’nda turizm sektörünün büyük sorunu olan enerji verimliliği ile ilgili birçok oturum ve konferans yapılacağını vurgulayan Bıdı, ”Enerji konusunda dışa bağımlı olan ülkemizin yerli kaynakların kullanılması ile hem dışa bağımlılığının azalacağını hem de sektörlere sürdürülebilir ve rekabetçi ortamların sağlanacağını" kaydetti.