TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK HORECA FUARI, 15-18 OCAK'TA ANTALYA'DA ZİYARETE AÇILIYOR

 10-01-2020

Geri Sayım Başladı
Türkiye’nin En Büyük HORECA Fuarı, 15-18 Ocak’ta Antalya’da Ziyarete Açılıyor
Türkiye’nin en büyük konaklama, ağırlama, yiyecek ve içecek endüstrisi HO-RE-CA (Hotel, Restaurant, Cafe) buluşması, 15-18 Ocak tarihleri arasında Antalya'da gerçekleşiyor. Fuarda 600’ün üzerinde katılımcı firma ile 3 bin 700’den fazla marka yer alırken, fuarları 50 binden fazla yerli ve yabancı profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor.

15 Ocak’ta Antalya’da kapılarını açacak fuar öncesi ANFAŞ Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ’de düzenlenen basın toplantısında bir araya gelen sektör temsilcileri, 2019 yılını değerlendirirken, büyük organizasyonun verilerini kamuoyu ile paylaşarak, fuara tam desteklerini bildirdiler.

ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı yönetiminde gerçekleşen basın toplantısına; Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) Başkanı Melih Şahinöz, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Yardımcısı Cihangir Deniz, Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı İlknur Selçuk Köker, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı (TAFED) Zeki Açıköz, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, Antalya Gastronomi Eğitimcileri Birliği Derneği (AGEB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erol, Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi Ve Dekorasyonu Derneği (HOTED) Onursal Başkanı ve Başdanışmanı Hakan Halit Yeni, Turizm İşletmeleri ve Gastronomi Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kaya, Antalya Kongre Bürosu Müdürü Ali Sinan İnan, Antalya Esnaf Ve Sanatkarlar Birliği (AESOB) Eğitim Danışmanı Cengiz Çiçek, ANFAŞ Yönetim Kurulu Üyeleri Melih Dipova, Hatice Öz, Süleyman Bıdı, Mustafa Cengiz ile ANFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Münevver Duran Karahasan katıldı. Basın toplantısında B2B görüşmeleri sayesinde her iki fuarda toplam 3,5 milyar dolarlık ticaret hacmi beklendiği vurgulandı.

Türkiye’nin en büyük HO-RE-CA Fuarı’na sayılı günler kala açıklama yapan ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı; “ANFAŞ ekibi olarak, Türkiye’nin en büyük HO-RE-CA buluşmasına ev sahipliği yapmaktan dolayı çok gururluyuz. Fuarımız yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. Bu yıl katılımcılarımıza daha verimli olanaklar sağlamak ve iş potansiyellerini en az ikiye katlamaları amacıyla; 31. ANFAŞ Hotel Equipment Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas ve 27. ANFAŞ Food Product Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas fuarlarını eş zamanlı olarak düzenleniyoruz. Toplam 600’ün üzerinde katılımcı firma, 3 bin 700’den fazla marka fuarlarımızda yer alırken, 50 binden fazla yerli ve yabancı profesyonel ziyaretçi katılımı bekliyoruz” dedi.

70 Ülkeden Alım Heyeti HORECA Buluşması İçin Antalya’ya Geliyor…

Yurt dışı alım heyetleri ve katılımcılar arasında düzenlenecek B2B görüşmelerinde toplam 3,5 milyar dolarlık bir ticaret hacmi hedeflendiğini ifade eden Ali Bıdı şöyle devam etti: “Ekibimiz, sektörün önünü açacak uluslar arası yeni hedef pazarlara yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Yurt içi katılımcılarımızın yanı sıra bu yıl Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Brezilya, Cezayir, Çin, Endonezya, Hindistan, İran, İsrail, İtalya, Libya, Litvanya, Nepal, Rusya, Tayland, Tunus, Ukrayna, Bangladeş, Suudi Arabistan, Mısır, Katar, Kamerun olmak üzere toplam 22 ülkeden katılımcıyı, ziyaretçilerimiz ile bir araya getireceğiz.

Bu yıl; Ticaret Bakanlığı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO), Batı Akdeniz İhracatçı Birliği(BAİB), Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA), hedef ülkelerin ticaret odaları, ticaret müşavirlikleri ve ANFAŞ’ın yurt dışı acenteleri aracılığıyla 70 ülkeden binin üzerinde profesyonel ziyaretçi ve alım heyetlerini katılımcılarımızla bir araya getiriyoruz. Bu ülkeler arasında, Afganistan, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş Bahreyn, Belarus, Belçika, Brezilya, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Danimarka, Fas, Filistin, Fransa, Gana, Güney Kore, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İran, İsveç, İtalya, İspanya, İngiltere, Kamerun, Kanada, Katar, Kazakistan, Kenya, Kosova, Libya, Lübnan, Lüksemburg, Makedonya, Malezya, Mauritius, Malta, Moğolistan, Mısır, Nijerya, Nepal, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Portekiz, Rusya, Senegal, Suudi Arabistan, Sudan, Somali, Sırbistan, Tayland, Tunus, Uganda, Ukrayna, Umman, Ürdün, Venezuela, Yemen, Yunanistan gibi çok önemli pazarlar var.”

ANFAŞ olarak yeni dönemde kısa sürede çok başarılı fuarlara imza attıklarının altını çizen Bıdı; “Fuarımızı destekleyen Antalya Valisi’ne, Büyükşehir Belediye Başkanı’na, Antalya Ticaret Odası’na ve bizi destekleyen tüm paydaş ve sektör başkanlarına, fuar katılımcılarına teşekkür ediyoruz.” dedi.

Başkanlardan Tam Destek…

Turizm sektörünün bu yıl Antalya’nın lokomotifliğinde yeni rekorlara imza attığını anımsatan ATSO Başkan Yardımcısı Cihangir Deniz , “Bu başarının sürdürülebilir olması için hizmet kalitesinin korunması ve doğru adımlar atılmasıyla mümkündür” dedi. Gıda sektörünün tarımla birlikte Antalya için stratejik bir sektör olduğunu belirten Deniz, “Sektörün teknoloji kullanımının artmasıyla birlikte son derece dinamik bir yapıya dönüştüğünü; bu dinamizmi yakalayamayanların ayakta kalamayacaklarını söyledi. Deniz, Anfaş Hotel Equipment ve Anfaş Food Product Fuarlarının yaratacağı ekonomik katma değerin yanı sıra turizm ve gıda sektörlerinin dinamizmini korumasına da yardımcı olacağını dile getirdi. Fuarlara kent ekonomisine koydukları fayda açısından bakılması gerektiğini vurgulayan ATSO Başkan Yardımcısı Cihangir Deniz, “Antalya’nın fuar, kongre, spor, kültür, inanç, doğa turizmi gibi alanlarda müthiş bir çeşitlenme potansiyeli vardır. Turizmin bu kategorileri üst gelir grubuna hitap ettiği için söz konusu alanlarda yüksek gelir elde etmek mümkündür. Bu anlamda fuar turizminde önümüzde duran müthiş bir potansiyel yer alıyor. 2019 yılında Antalya’da düzenlenen 27 fuarın sadece 5 tanesi ihtisas fuarıdır. Turizmin başkenti Antalya’da bu rakamları rahatlıkla yukarı taşıyabiliriz” diye konuştu.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar,” Antalya bizim için şehirden öte bir ülkedir. Katma değer üreten şehir anlamında çalışmalar yapıyoruz. Bu amaca hizmet eden bir kurum Fuarcılık. Yerli Malından ziyade yerli malı katma değere inanmamız gerektiğini düşünüyoruz. Neden Antalya üniversiteler kenti olmasın? Neden Antalya’da fuarların sayısı daha da artmasın? diye konuştu.

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı Zeki Açıköz, Yaşasın Anadolu projesinin Antalya’da başladığını belirterek, projenin tüm yıl etkinliklerle ülke bazında süreceğini bildirdi. Açıköz, yerli ürüne ve yerli üreticiye sahip çıkacaklarını söyledi.

Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) Başkanı Melih Şahinöz, En fazla otel tüketiminin yapıldığı coğrafya Antalya. ETÜDER olarak bu fuarı desteklemeyi ilke edindik. Fuarlar buluşma noktalarıdır. Şeflerimizin, üreticilerimizin, sektöre fayda sağlayan hizmet kurumlarının, bütün paydaşların buluştuğu yerler fuarlar. Sadece ürünleri tanıttığımız değil; yeni trendleri ve sorunları konuştuğumuz, çözümler bulduğumuz platform olarak görüyoruz. Anfaş bu anlamda çok değerli. Antalya bütünüyle fuarlar kenti olmak için çok gözde. Anfaş, fuarlarının üstüne her yıl koyarak ilerliyor. Gıdayı çok iyi servis ediyor olmamız lazım. Turizme yansıması çok yüksek.” dedi.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD)Başkanı Ülkay Atmaca, Antalya 60 farklı sektörün dibe vurduğu 2016 yılından tüm zamanların turizm rekorunun kırıldığı 2019 yılını yaşadı.2020’ye muhteşem başladık. Her şey dahili kaldırma şansımız maalesef yok.Her şey dahil sistemini nasıl çeşitlendirebiliriz, nasıl düzeltebiliriz buna odaklanmalıyız. Antalya’ya gelen 16 milyon misafirin yüzde 92’si her şey dahil paket tur için geliyor. 2019 yılında yaklaşık yüz milyona yakın konaklama gerçekleşti. Anfaş’ın bu konaklama düzeyinde çok önemli bir yeri var. “şeklinde konuştu.

Antalya Gastronomi Eğitimcileri Birliği Derneği (AGEB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erol, Tüketici ve üreticiyi ortak noktada buluşturuyoruz. Yaşasın Anadolu konseptiyle yerli firma güçlü marka algısının oluşması için çabalıyoruz.Marka değeri yüksek olan ürünlerin benimsenmesi, bu ürünlerin ihracata kazandırılması için çalışıyoruz” diye konuştu.

Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi Ve Dekorasyonu Derneği (HOTED) Onursal Başkanı ve Başdanışmanı Hakan Halit Yeni, ANFAS HOTELEQUIPMENT Türkiye’nin en büyük, en çok ziyaret edilen, dünya markalarını ve ülkemizin en iyilerini bir araya getiren fuar olma özelliğine sahiptir.”diye konuştu.

Türkiye’nin tüm satın alma profesyonelleri bir arada

31. ANFAŞ Hotel Equipment Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ile 27. ANFAŞ Food Product Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı'nda, Türkiye’nin sektördeki satın alma platformları bir araya gelecek. ANFAŞ tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda; 2020 yılında yatırım ve renovasyon gerçekleştirecek otel, restoran,cafe hastaneler ve yurtlar için satın alma müdürü ve yöneticileri, katılımcılarla buluşma fırsatı yakalayacak. Aynı zamanda Türkiye’nin 81 ilinde misafirhaneleri bulunan kamu kurumlarında görev yapan satın alma yöneticileri ve ihale komisyon üyeleri de fuar boyunca alımlar gerçekleştirecek.

HO-RE-CA Fuarı, önemli etkinliklere de ev sahipliği yapacak..

15-16-17 Ocak tarihleri arasında üç gün boyunca, Türkiye Aşçılar Federasyonu, Antalya Gastronomi Eğitimcileri Birliği Derneği ve ANFAŞ iş birliğiyle, organize edilen 'Yaşasın Anadolu Food Show” etkinliklerinde turistik tesislerde yerli malı kullanımını teşvik etmek amacıyla yemek yarışmaları, workshop ve söyleşiler gerçekleştirilecek.

27. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı kapsamında “Yerliyse Yeriz Yerliyse Kullanırız Yaşasın Anadolu” mottosuyla Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) ve Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği ile yuvarlak masa toplantısı düzenlenecektir. Toplantıda Antalya’nın konaklama, ağırlama ve gıda sektörlerinin önde gelen temsilcileri ile ekonomi gazetecilerini bir araya getirerek Türkiye’nin en büyük HORECA buluşmalarından birini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

Otel Baristaları Derneği tarafından düzenlenen “Latte Art Yarışması” ve “Kahve Etkinlikleri”, fuarın her günü ziyaretçilerle buluşacak.

Fuarın dikkat çeken diğer etkinliklerinden olan ve Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği tarafından, ANFAŞ ev sahipliğinde düzenlenen 8.Uluslararası Housekeeping Olimpiyatları, fuarın birinci ve ikinci günü gerçekleştirilecek. Sektöre enerjinin verimli kullanımı ve elektrik maliyetlerinin düşürülmesi konularında bilgilerin verileceği ENEREX Enerji temalı özel oturumlar ise fuarın 3. ve son günü, katılımcı ve ziyaretçilerin ilgisine sunulacak.