YERLİ TOHUMCULUK, YEREL KALKINMA 2021’DE DE ANFAŞ FOOD PRODUCT’TA ANA TEMAMIZ

 09.05.2020


Yerli Tohumculuk, Yerel Kalkınma 2021’de de Anfaş Food Product’ta Ana Temamız

Covid 19 salgını özellikle gıda sektöründe ülkelerin yerli tohuma göstermesi gereken hassasiyet, yerel kalkınma ve yerli üretimlere verilmesi gereken değer, ithalat bağımlısı olmanın nedenli tehlikeli bir sorun olduğu gerçeğini gün yüzüne çıkartmıştır.

Bugüne kadar yaptığımız bu kampanyalar ve fuarlardaki çalışmalarımızın devletimiz tarafından benimsenmesi, hazine arazilerinin ekilmeye başlanması, yerli tohumculukta üretimin öneminin fark edilmesi, ithal edilen ürünlerin artık yerli firmalar tarafından üretilmesinin istenmesi, coğrafi işaretli ürünlerin öneminin benimsenmesi projelerimizin haklılık payını ortaya çıkartmıştır...

TAFED-Türkiye Aşçılar Federasyonu, ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi, AGEB-Antalya Gastronomi ve Eğitimciler Birliği derneği olarak 16 - 19 Ocak 2019 tarihlerinde düzenlenen 26. FoodProduct - Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarında ülkemizde oluşan ekonomik darboğaza dikkat çekmek, devletimize destek vermek amacı ile o dönem lansmanını yaptığımız ülkemizin uluslararası ürün barkod numarası olan "869 Yerli İse Yeriz" ulusal ve uluslararası bazda yaptığımız kampanyamız sektör çalışanları, üreticiler, satın almalar tarafından yerli üretime destek verilmesi adına çok büyük bir karşılık bulmuştur.

Başarıyla geçen fuarın ardından 15 - 18 OCAK 2020 tarihlerinde 869’un devamı olarak YAŞASIN ANADOLU teması 27. FoodProduct - Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarında Türkiye'de bugüne kadar yapılmış en yüksek mesleki katılımlı organizasyon olarak gerçekleştirildi.

Kalkınma ajansları, Belediyeler, Valilikler, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tam desteğini alan "YAŞASIN ANADOLU"; Yerli Tohumculuk, Yerel Kalkınmalarının desteklenmesi, Yerli firma güçlü marka imajı, Coğrafi işaretli ürünlerin benimsenmesi, endüstriyel mutfaklarda kullanılması, ihraç edilmesine destek veren en önemli organizasyonlardan biri oldu.

TAFED, ANFAŞ,AGEB olarak yaptığımız bu organizasyonlar ve kampanyalar gelecek dönemde ülkemize ve sektörlere verdiği değer açısından bizlere çok daha büyük bir sorumluluk yüklemiştir.

12-15 Ocak 2021’de 28.'si düzenlenecek olan Anfaş Food Product kapsamında yerli tohumculuğun önemi ve coğrafi işaretli ürünlerin benimsenmesi ile ilgili çalışmalarımız devam edecektir.

ANFAŞ Fuarcılık Yatırım ve İşletme A.Ş. koşulsuz ve şartsız bizlere inanıp projelerimize çok daha büyük destek vermek ile birlikte, içerisinde birebir bulunup benimsemesi ve reklamını yapmasından dolayı sonsuz teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz...

Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Vekili

Mustafa Erol