TÜRKİYE TURİZMDE BİR KEZ DAHA LİDER!

 08-11-2021

Rusya Federasyonu FSB Sınır Servisi, 2021 yılının dörtte üçü için (Ocak-Eylül dahil) Rus vatandaşlarının yabancı ülkelere gidişine ilişkin istatistiksel veriler yayınladı. Yayınlanan verilere göre Ocak-Eylül 2021’de Ruslar, Rusya Federasyonu ile ortak kara sınırı olmayan ülkelere 6.713.133 çıkış yaptı.

Türkiye, 3.600.759 olan giriş sayısı ile 2021 yılının dörtte üçünün sonuçlarında, Rusya’dan giden turist akışında tartışmasız lider oldu. İkinci sırada, Rusya Federasyonu vatandaşlarının 448.736 seyahati ile Güney Kıbrıs yer alıyor. Üçüncü sırada 374.018 seyahat ile Birleşik Arap Emirlikleri yer alıyor.

ANTALYA TURİZMDE AKDENİZ’E KIYISI OLAN RAKİPLERİNİ GERİDE BIRAKTI

Antalya, yeni tip koronavirüse rağmen seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasıyla Rusya başta olmak üzere Ukrayna, Almanya, Polonya, Kazakistan, Romanya, Hollanda, İngiltere gibi 60'dan fazla ülkeden turist çekti. Güvenli Turizm Sertifika Programı ile "sağlıklı turizmin" adresi olan Antalya, bu yıl Akdeniz çanağındaki yabancı rakiplerine göre en fazla turisti misafir eden şehir oldu.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı, turizm sektörünün kamu ve özel iş birliğinde yürütülen çalışmalar neticesinde dünyaya salgın koşullarında güvenli turizmin yapılabileceğini gösterdiğini söyledi.

Antalya Dünya Lideri Olma Yolunda

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca da kente turist gelmeye devam ettiğini söyledi. Geçen yıldan daha iyi bir kış sezonu geçirmeyi planladıklarını vurgulayan Atmaca, 2022 rezervasyonlarının da şu anda iyi gittiğini bildirdi.

TURİZM SEKTÖRÜ 2022’YE ANFAŞ’TA HAZIRLANIYOR

18 – 21 Ocak 2022 tarihleri arasında eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan 32. Anfaş Hotel Equipment ve 28. Anfaş Food Product Fuarları turizm sektörünün tüm profesyonellerini bir kez daha ANFAŞ çatısı altında buluşturacak. Konaklama ekipmanlarından, yiyecek ve içecek tedariğine kadar tüm taleplerin karşılık bulduğu Türkiye’nin en büyük HORECA fuarı, bu yıl 70’in üzerinde ülkeden 50.000’den ziyaretçiyi ağırlamayı bekliyor.